Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

18 Eylül'lü atletlerden bir başarı daha…

18 Eylül

Erdek 18 Eylül Ortaokul Atletizm Takımı sporcularından tarihi bir başarı daha geldi.

Erdek 18 Eylül Ortaokul Atletizm Takımı sporcularından tarihi bir başarı daha geldi.
Balıkesir Atletizm Yıldızlar-Küçükler İl Birinciliği Yarışmaları 31 Mart-1 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Balıkesir’deki il birinciliği yarışmalarına her yıl olduğu gibi Erdek’ten 18 Eylül Ortaokulu Atletizm takımı katıldı.
18 Eylül Ortaokul Beden Eğitimi Öğretmeni aynı zamanda Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan ve okul müdürü Cumhur Duru gözetiminde Balıkesir’e giden atletlerimiz katıldıkları turnuvada tarihi bir başarıya daha imza attı.
Küçük kızlar, küçük erkekler ve yıldız kızlar kategorileri olmak üzere takım olarak 3 kategoride, 10 erkek 15 kız olmak üzere toplam 25 sporcu ile yarışmaya katılan Erdek 18 Eylül Ortaokulu Atletizm Takımı sporcuları, 32 madalya ve 3 birincilik kupası ile Erdek’e döndüler.
18 Eylül’lü atletler İzmir’deki Grup/Bölge Şampiyonluğunda Balıkesir’i temsil edecek
Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan ile birlikte uzun yıllardır çalışan sporcular katılmış oldukları üç kategoride de birinci olarak 18 Eylül Ortaokulu’nu, ilçemizi ve Balıkesir’i Nisan ve Mayıs aylarında İzmir’de düzenlenecek olan Grup-Bölge Şampiyonluğu’nda temsil etmeye kazandılar.
Grup-Bölge Şampiyonluğu yarışmalarında takım olarak ilk iki sırayı almaları halinde küçük kızlar ve küçük erkekler 4-5 Haziran 2015’te Erzurum’da, yıldız kızlar ise 30-31 Mayıs 2015 tarihlerinde Mersin’de Türkiye Şampiyonluğu için mücadele edecekleri, takım olarak dereceye girememeleri durumunda ise ferdi olarak yarışmış oldukları dalda baraj derecelerini geçen sporcuların ise Türkiye Şampiyonluğu Finallerine katılabilecekleri bildirildi.
Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan, Balıkesir İl Şampiyonluğu Atletizm yarışmaları sonrasında yaptığı açıklamada, 2 gün süren yarışlarda büyük başarılara imza atan sporcularıyla gurur duyduğunu, giderek yükselen performanslarının kendisini çok mutlu ettiğini ve sporcularının daha da başarılı olacaklarına inandığını söyledi.
Sporcularının gelişimleri için gerekli olan her türlü bilgiyi ve araştırmayı yaptığını kaydeden Gülhan, bu konuda Türkiye Atletizm Federasyonu’nun katkılarıyla Avrupa Uzun Atlama Rekortmeni ve aynı zamanda Ermenistan Federasyon Başkanı Robert Emmiyan’dan, 3 adım atlama Avrupa Şampiyonu ve Olimpiyat üçüncüsü Rus Denis Kapustin’den, Federasyonun sözleşmeli antrenörlerinden Oleg Sergeiev ve Oleksander Schmakhin’den de eğitimler aldığını ifade etti.
Çocuklara güzel bir gelecek hazırlamak için bundan sonra da ne yapılması gerekiyorsa yapacağının altını çizen Gülhan, burada en önemli rolün anne ve babalara düştüğüne dikkat çekti.
Gülhan, devamında şunları kaydetti: “Aileler çocuklarını düzenli olarak sportif faaliyetlere kanalize etmeleri durumunda, çocuklarının bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişimine büyük katkı sağlayacaklardır. Bu konuda bütün velilere, çocukları için yardımcı olmak istiyorum. Bizlere desteklerini esirgemeyen başta Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Ceylan’a ve Okul Müdürümüz Cumhur Duru’ya teşekkür ediyorum.”



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı